NJEGA OBRVA NAKON TRETMANA


Njega kože i obrva te postupak zarastanja puder/nanoobrva

 

Njega kože i obrva ključna je nakon postupka puder obrva.
 Mora see osigurati pravilno zacjeljivanje i očuvanje rezultata. Nakon tretmana, važno je izbjegavati dodirivanje obrva rukama kako bi spriječili infekciju ili iritaciju te općenito trljati bilo čim.

 

Potrebno je izbjegavati izlaganje obrva suncu, kupanje u bazenu ili morskoj vodi, te korištenje saune tijekom prvih nekoliko dana(7 otprilike)

 

Kako bi produžili trajnost pigmenta na obrvama, preporučuje se izbjegavanje korištenja jakih proizvoda za čišćenje lica na području obrva. Također je važno pridržavati se uputa stručnjaka o njezi kože i primjenjivati posebne kreme koji će pomoći u održavanju boje i hidrataciji kože.Najbolje ih  je mazati 3 puta dnevno bepanthen masti

 

Kako bi se postigao prirodan izgled obrva nakon tretmana puder/nano obrva, potrebno je izbjegavati trljanje ili češljanje obrva u prvih nekoliko dana nakon tretmana. Također je važno pridržavati se uputa stručnjaka o uporabi make-upa i kozmetike na području obrva i izbjegavati agresivne proizvode koji bi mogli uzrokovati promjenu boje ili trajnosti pigmenta.

Za koga su puder/nano obrve prikladne
Puder/nano obrve su prikladne za sve one koji žele definirane i oblikovane obrve koje izgledaju prirodno. Ova metoda je posebno korisna za osobe s rijetkim obrvama, kao i za one koje žele popraviti simetriju ili oblik svojih obrva ili ako žele prekriti stari microblading i neželjene pigmente.

Također je pogodna za ljude koji se ne žele svakodnevno šminkati ili nemaju razvijene vještine ručnog iscrtavanja obrva,a i ne žele to.

Postupak puder/nano obrva također je odličan izbor za osobe koje vode aktivne životne stilove ili se bave sportom, jer pigment ostaje polutrajan(od godinu do 5 godina zavisno o koži,tehnici,dobi i slično  te neće se razmazivati ili ispirati znojem.

 

Ova tehnika također može biti korisna za ljude s oštećenim obrvama, jer može pružiti estetski privlačan izgled.

Važno je napomenuti da trajna šminka puder obrva nije prikladna za trudnice, dojilje i osobe koje imaju kožne bolesti ili alergije na pigment ili su u procesu zračenja ili kemoterpija. 

NANOPIGMENTACIJU TJ.NANO OBRVE MOŽETE RADITI AKO PIJETE TABLETE ZA RARZRIJEĐIVANJE KRVI JER NE ULAZIMO U DOBOKU KOŽU I NE DOLAZIMO NI DO KRAJA DERME PA KOD POSTUPKA NANOPIGMENTACIJE NEMA NI KRVI!

Također je važno konzultirati se sa stručnjakom za postupak kako bi provjerili jeste li prikladni kandidat za ovu metodu te kako bi ostvarili optimalan rezultat.

Zaključak
U zaključku, postupak nakon trajne šminke – puder obrva je važan korak u održavanju i produženju trajnosti tretmana. Njega obrva nakon tretmana, uključujući obnovu pigmenta i pravilnu njegu kože na tretiranom području, ključna je za postizanje dugotrajnih rezultata.


Obrve zarastaju do 20 dana,a to izgleda ovako:

2.dan su pretamne 

Od 2.-7.dana se perutaju i gule i stvaraju male ranice ali ne i kod nano tehnnike

Od 7.-15. dana KOŽA UPIJA PIGMENT I OBRVE IZGLEDAJU KAO DA IH NEMATE i to je normalan proces

Od 15.-20.dana koža vraća pigment na površinu i tada je potrebna korekcija kod većine,svi sa masnom kožom 

Slijedite savjete stručnjaka kako bi dobili savršene obrve.